fbpx
Skip to main content

SSL-suojaus,

vihreää valoa verkossa

TURVALLISUUS JA LUOTETTAVUUS

SSL suojaa verkkoyhteytesi sivuston käyttäjän ja palvelimen välillä. Kun sivusto on SSL-suojattu, käyttäjä näkee heti osoitekentän alussa olevasta lukosta ja HTTPS-tunnisteesta, että asiointi on turvallista ja luotettavaa. Jos SSLvarmenne puuttuu, ilmestyy ruudulle url-osoitteen eteen varoitus (eri selaimissa on erilainen varoitus)

NOPEUTTAA SIVUJEN LATAUTUMISTA

Uusi HTTP/2-protokolla edellyttää toimiakseen, että SSL-salaus on käytössä. Mikään selain ei tue uutta protokollaa ilman salattua yhteyttä. Internetin uusinta kehitysaskelta edustava HTTP/2 nopeuttaa sivuston latausaikaa huomattavasti.

PARANTAA KÄYTTÖ­KOKEMUSTA

Myös selainvalmistajat edistävät SSL-salauksen yleistymistä merkitsemällä ilman SSL-varmennetta toimivat sivustot epäluotettaviksi. Tällainen leima ei luonnollisesti anna hyvää ensivaikutelmaa yrityksestä.

PARANTAA LÖYTYMISTÄ HAKUKONEESSA

Google on nostanut salattujen sivustojen saamaa hakukonenäkyvyyttä ja kertonut, että tulevaisuudessa SSL:n merkitys näkyvyydessä saattaa kasvaa entisestään.

UUSI TIETOSUOJALAKI 2018

Monilla nettisivustoilla käytetään käyttäjätunnuksia ja salasanoja sekä kerätään asiakastietoja esimerkiksi yhteydenottolomakkeilla. Uusi tietosuojalaki tiukentaa kerätyn tiedon käsittelyä ja SSL-suojauksesta tulee erityisen tärkeää.

Suojattu yhteys tulossa pakolliseksi iOS-sovelluksissa

SSL:n käyttö yleistyy vauhdilla: on arvioitu, että viiden vuoden sisällä kaikki nettisivustot on salattu!