Kolme vinkkiä kotisivuihin

Nopeat muutokset kotisivujen suunnittelussa ja tekniikan kehityksessä vaikuttavat suoraan siihen, mitä pidetään "hyvänä ja huonona" kotisivujen luomisessa. Olen listannut tähän "suomenkielellä" minusta tällä hetkellä pinnalla olevat, huomioon otettavat asiat.

24.4.2019, Saara Leivo


1. Tee kotisivuistasi ”peukalo­ystävälliset”

Mobiili valtaa netin ja kymmensormijärjestelmä on jäämässä peukaloiden alle. Kotisivut tulee suunnitella niin, että niitä voi käyttää peukaloilla tai nakkisormilla.

Lisäksi nettisivun pitää latautua reippaasti, jotta tien päällä tai muuten huonojen yhteyksien päässä oleva käyttäjä, saa mukavan kokemuksen kotisivuistasi ja johtaa haluttuun tulokseen.

2. Yksinkertainen, mutta ei ”yksin­kertainen”

Ulkoasullisesti kotisivut ovat pelkistetyjä. Asian ympärille annetaan tilaa, periaatteella yksi aihe, yksi näkymä, kuten tälläkin sivulla voit todeta.

Raikkaita värejä tai aivan mustavalkoista, graafisia muotoja ja ISOA fonttia saa käyttää. 

Asiasisällön taas pitää olla runsasta, käyttäjää kiinnostavaa, hyvin aseteltu ja johdattaa käyttäjä haluttuun toimenpiteeseen, kuten ostamaan.

3. Enemmän videoita

Jo pitkään on ollut tiedossa, että Youtuben käyttö kasvaa kasvamistaan. Youtubea käytetään myös hakukoneena. Googlen hakukoneoptimoinnissa on myös tapahtunut muutosta enemmän videoiden suuntaan. Tämä on johtanut siihen, että videotuotannon merkitys nousee etusijalle, jotta ne olisivat helposti haettavissa ja tarjoaisivat sisältöä tehokkaimmalla ja jaettavalla tavalla.

Haluatko lisätietoa?

Nimi(*)
Pakollinen kenttä

Sähköposti(*)
Sähköpostiosoitteesi puuttuu tai on virheellinen

Viesti
Invalid Input

Haluatko Davaksen postituslistalle?
Invalid Input

Invalid Input

fi tunnus GeoTrust Partner gsuite vilkas

Mainos- ja digitoimisto Davas
KAITERANTIE 9 A 1
93600 KUUSAMO
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.